Hosting totaaloplossingen gericht op betrouwbaarheid en service.

Nieuws

Maatregelen naar aanleiding van kwetsbaarheid in glibc

Robin Mulder

Vandaag is er een nieuw lek in een belangrijke Linux library (glibc) bekend gemaakt waardoor het voor kwaadwillenden in specifieke gevallen mogelijk is om op afstand commando's uit te voeren op een server. Meer informatie over dit specifieke lek is te vinden op tweakers.net.

Om het lek te verhelpen zijn wij op dit moment een software update aan het uitrollen voor alle klanten met een SLA. Daarna zullen op servers ook bepaalde services herstart moeten worden. Vanwege de mogelijke impact van dit lek zullen we dat zo spoedig mogelijk uitvoeren. Zodra er meer informatie bekend is zullen we dat hier plaatsen.

Mocht uw server geen SLA hebben dan raden wij aan om de libc/glibc packages bij te werken naar de laatste versie en uw server daarna te herstarten.

Update 1: Alle servers zijn bijgewerkt met een update, we treffen nu de voorbereidingen om services gefaseerd te herstarten.
Update 2: We zijn begonnen met het herstarten van services, dit zullen wij de komende dagen gefaseerd uitvoeren.
Update 3: Alle services op servers met een SLA zijn herstart. Hiermee zijn de servers niet meer vatbaar voor deze kwetsbaarheid.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben neem dan contact op met onze support afdeling.


Uitgelicht

  1. Optimalisaties omtrent SSL-certificaten
  2. Support tokens
  3. Uitfaseren TLS versie 1.0

We zijn bij Exonet weer op zoek naar een goede Support Engineer! We zoeken iemand met goede communicatieve vaardigh… https://t.co/wfIxD21afM

Naar aanleiding van de nieuwe beveiligingslekken in Intel processoren zullen wij spoedonderhoud uitvoeren op al onz… https://t.co/DUXQNi2KmV

Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Onze telefonie-leverancier werkt aan een oplossing. Uiteraard b… https://t.co/tTabu2Kez6

Twitter