Nieuws

Storing op deel van platform

Gepubliceerd op woensdag, 12 november 14 door Exonet

Op dit moment ondervinden wij een storing aan een netwerkopslag systeem waardoor servers op een klein deel van ons platform soms verminderd bereikbaar zijn.

Wij zijn druk bezig om het probleem op te lossen samen met de leverancier van het systeem. Zodra er meer informatie beschikbaar is dan zullen wij die hier plaatsen.

Update 14-11 03:00: De eerder genoemde update is succesvol doorgevoerd.
Update 13-11 14:00: Om te zorgen dat het probleem niet nog een keer kan voorkomen zullen wij de komende nacht tijdens een spoedonderhoud een firmware update uitvoeren. De verwachting is dat dit geen onderbreking oplevert maar tijdens de update is er wel een verhoogd risico op onderbrekingen.
Update 13-11 04:00: Het probleem blijkt een falende disk te zijn die niet is opgemerkt door het systeem. Dat komt door een firmware bug die in eerder genoemde update opgelost is. Inmiddels is deze disk vervangen, daarmee zou het probleem volledig opgelost moeten zijn.
Update 13-11 02:30: Er heeft geen onderbreking meer plaatsgevonden sinds onze eerste update om 22:15. De leverancier heeft het probleem vermoedelijk gevonden en heeft ons geadviseerd om een bepaalde update te installeren. Wij zullen die op korte termijn in gaan plannen.
Update 12-11 23:00: Er is al een tijd geen onderbreking geweest, de situatie lijkt voorlopig stabiel. Ondertussen zijn we met de leverancier van het systeem druk bezig om het probleem nader te inventariseren.
Update 12-11 22:15: Inmiddels is er besloten om een failover te doen van het opslagsysteem.

Onze excuses voor het ongemak. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben neem dan contact op met onze support afdeling.