Nieuws

Google plaatst websites met SSL hoger in zoekresultaten

Gepubliceerd op vrijdag, 08 augustus 2014 door Jesper Weiland

Google heeft bekend gemaakt dat het rekening gaat houden met het feit of websites al dan niet beveiligd zijn met een SSL certificaat. Wie zijn website wél beveiligd heeft zal voortaan mogelijk hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Sinds het technisch mogelijk is om zonder onderbreking en apart IP adres SSL certificaten aan websites te koppelen merken wij dat het gebruik fors toeneemt. Met een SSL certificaat bent u er van verzekerd dat alle communicatie met uw website of applicatie versleuteld is. Zonder SSL certificaat is het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand, bijvoorbeeld op een vliegveld of in een restaurant, uw verkeer opvangt en op die manier aan gevoelige informatie kan komen.

Eenvoudig aan te vragen

De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het bestelproces van SSL certificaten. Zaken als het eenvoudig kunnen aanvragen, de begeleiding bij het verdere bestelproces en het herinneren en vernieuwen van certificaten voordat deze bijna verloopt hebben wij zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Indien u daar bij de bestelling voor kiest kunt u de installatie van het certificaat geheel uit handen geven. Wij zorgen er dan voor dat uw website op de juiste manier is beveiligd en voldoet aan de eisen van Google.

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van SSL certificaten. Het verschil zit met name in de naamsbekendheid en de ondersteuning van oude mobiele telefoons en browsers. Wilt u er zeker van zijn dat alle mobiele telefoons en (hele) oude browsers perfect werken met uw website kies dan voor een Verisign of Thawte certificaat. Als u geen bijzondere wensen heeft dan adviseren wij een RapidSSL certificaat, daarmee ondersteunt u 99,98% van de mobiele telefoons en browsers die gebruikt worden.

Wildcard

Certificaten zijn altijd gekoppeld aan een specifiek adres zoals bijvoorbeeld www.exonet.nl. Met een wildcard certificaat kunt u een onbeperkt aantal adressen binnen hetzelfde domein gebruiken. Daardoor kunt u met hetzelfde certificaat naast www.exonet.nl ook bijvoorbeeld adres1.exonet.nl, adres2.exonet.nl, etc. beveiligen.

EV

Naast de normale certificaten zijn er ook zogenaamde EV certificaten, wat staat voor extended validation (uitgebreide validatie). Deze certificaten zijn vooral bekend doordat ze in browsers een opvallende groene kleur hebben bij een beveiligde verbinding. Bij deze certificaten worden er extra controles gedaan om er zeker van te zijn dat de aanvrager ook de eigenaar van de website is. De procedures zijn daarom strikter en duren ook langer.

Aanvragen van een SSL certificaat

Wilt u uw website beveiligen én voldoen aan deze aanbevelingen van Google? Bestel dan hier uw certificaat. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.