Nieuws

Vernieuwd Cloud Platform - FlexPod

Gepubliceerd op dinsdag, 08 oktober 2013 door Robin Mulder

Zoals in ons vorige nieuwsbericht aangekondigd, zijn wij de afgelopen maanden bezig geweest met het bedenken en implementeren van een vernieuwd Cloud Platform.

Hoewel ons huidige platform dit jaar een beschikbaarheid van 100% heeft, is dat voor ons geen reden om stil te zitten. Wij lopen graag voorop met de nieuwste technieken en zijn nooit helemaal tevreden met wat wij hebben.

Onze klanten zijn bedrijven die vaak volledig afhankelijk zijn van hun online hosting omgeving. Duizenden websites draaien vele miljoenen aan omzet en houden vele mensen aan het werk. Wij beseffen ons dan ook goed aan welke eisen onze diensten moeten voldoen.

Wij geloven bij dit soort kritische toepassingen niet in budgetoplossingen. Wij zoeken de beste technieken bij elkaar en bieden dit samen met onze uitgebreide service aan voor een eerlijke prijs.

De keuze voor ons nieuwe platform is daarom ook gevallen op een FlexPod, een samenwerking tussen Cisco en NetApp. Een FlexPod bestaat uit Cisco Nexus switches, Cisco UCS blade servers en een NetApp FAS storage cluster. Dit is een enterprise systeem dat tot nu toe vooral bij banken en ziekenhuizen wordt ingezet. Net zoals wij in 2006 één van de eerste hosting providers in Nederland waren die virtuele servers leverden zijn wij er nu weer vroeg bij. In Nederland zijn wij de eerste hosting provider in onze prijsklasse die dit systeem implementeert.

De snelheid en beschikbaarheid zijn de belangrijkste aspecten van ons platform. Om de snelheid op het nieuwe platform nog verder te verbeteren, is ons netwerk nu minimaal uitgevoerd met 10Gbit/s (en bepaalde onderdelen zelfs 40Gbit/s), maken wij gebruik van supersnelle flash storage en kunnen wij nu tot 16 CPU cores per virtuele server leveren. De beschikbaarheid is nog verder verbeterd doordat upgrades van het platform nu eenvoudiger en zonder geplande downtime kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast is het belangrijk dat alle hardware en software binnen het platform op elkaar afgestemd zijn en ondersteund worden door de leveranciers. In het verleden hebben wij hier slechte ervaringen mee gehad, waar leveranciers niet goed met elkaar communiceerden. Een FlexPod is uniek doordat het een geïntegreerde oplossing is, die door beide leveranciers in samenwerking is uitgedacht en ondersteund wordt.

Zo is onze implementatie van dit systeem naast onze eigen testen de afgelopen tijd ook grondig gecontroleerd en getest door Cisco en NetApp, voordat wij de officiële FlexPod stempel mochten dragen. Binnenkort volgt er nog een case study op de website van Cisco om onze samenwerking nader toe te lichten.

Na vele maanden van voorbereidingen zijn wij dan ook trots om te melden dat het vernieuwde Cloud Platform vanaf vandaag live is! Ons nieuwe platform omschrijven doen wij natuurlijk graag, maar het liefst laten wij het in de praktijk voor zichzelf spreken. Bestel een virtuele server of vraag vrijblijvend een demo server aan om de snelheid, kwaliteit en service vandaag nog zelf te ervaren.