Nieuws

Vervanging van Symantec certificaten

Gepubliceerd op woensdag, 04 april 2018 door Robin Mulder

In oktober 2018 worden certificaten van Symantec (RapidSSL, Geotrust, Thawte en VeriSign) die uitgegeven zijn voor 1 december 2017 door de meeste browsers niet meer geaccepteerd. Op dit moment kunt u daar al tegenaan lopen als u bijvoorbeeld een beta versie van een browser gebruikt.

De reden dat deze certificaten niet meer geaccepteerd worden is omdat Symantec zich niet heeft gehouden aan de richtlijnen die zijn opgesteld voor het uitgeven van certificaten. Symantec heeft zijn afdeling voor digitale certificaten en websitebeveiliging vervolgens ook verkocht aan het bedrijf DigiCert. Alle certificaten vanaf 1 december 2017 zijn daardoor ook uitgegeven door DigiCert en voldoen wel aan alle richtlijnen.

Certificaten die wij hebben uitgegeven tussen oktober 2017 en december 2017 zullen wij daarom moeten gaan vervangen (een zogenaamde reissue). Wij gaan daar in april aan beginnen en wij hopen dat voor mei af te ronden zodat alle certificaten ruim op tijd vervangen zijn. Wij proberen dit zoveel mogelijk zonder tussenkomst van u te regelen. In specifieke gevallen moet de reissue worden bevestigd, in dat geval nemen wij contact met u op.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dat graag.