Nieuws

Optimalisaties omtrent SSL-certificaten

Gepubliceerd op woensdag, 07 november 2018 door Robin Mulder

De afgelopen tijd hebben wij hard gewerkt aan het optimaliseren van onze processen rondom het aanvragen en verlengen van certificaten. Hierdoor veranderen er een aantal zaken die voor u van belang kunnen zijn.

Verlengingen

Vanaf dit moment zullen wij certificaten standaard voor u verlengen tenzij u heeft aangegeven dit niet te willen. Voortaan krijgt u vijf weken voor het verlopen van uw certificaat een e-mail van ons met de mededeling dat wij uw certificaat zullen verlengen. U heeft vanaf dat moment de optie om de verlenging binnen vier weken te annuleren.

Validatie

Het is nu in de meeste gevallen niet meer nodig om bij nieuwe of verlengde certificaten de validatie per e-mail te bevestigen. In plaats daarvan zullen wij uw certificaat valideren middels een record in de DNS of een bestand op uw server indien deze in ons beheer zijn. Het resultaat is dat u zelf geen actie meer hoeft te ondernemen bij nieuwe aanvragen of verlengingen.

API

In de nabije toekomst wordt het ook mogelijk om direct certificaten via onze API aan te vragen. Laat het ons weten als u interesse heeft in beta toegang tot deze functionaliteit.

Leverancier

Mede om bovenstaande verbeteringen mogelijk te maken zullen wij certificaten voortaan gaan registreren bij Sectigo (voorheen Comodo) in plaats van DigiCert (voorheen RapidSSL/Geotrust). U zult dit wellicht merken doordat u een e-mail ontvangt van RapidSSL dat uw certificaat zal verlopen. Omdat wij uw certificaat bij onze nieuwe leverancier zullen voortzetten kunt u deze e-mail negeren. Vanzelfsprekend informeren wij u zodra het certificaat geïnstalleerd is.

Prijzen

Tot slot hebben we de prijzen van wildcard-, multidomein- en EV-certificaten drastisch kunnen verlagen. Bij de verlenging van een certificaat profiteert u automatisch van deze prijsverlaging. Een overzicht van alle nieuwe prijzen kunt u vinden op https://www.exonet.nl/producten/ssl-certificaten.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over bovenstaande wijzigingen dan horen wij dat graag.