Nieuws

10 Gigabit internetverbinding

Gepubliceerd op dinsdag, 25 maart 2014 door Jesper Weiland

Steeds vaker gebruiken bedrijven ons Cloud Platform voor het afhandelen van grote hoeveelheden verkeer. Denk hierbij aan aan reclamecampagnes, evenementen of online shopping communities die in korte tijd enorm veel transacties verwerken. Door onze jarenlange ervaring hiermee zijn we inmiddels als geen ander in staat om piekverkeer probleemloos af te handelen.

Na alle andere verbindingen die al minimaal 10 Gbit/s waren hebben wij ook onze verbinding naar het internet toe opgewaardeerd naar 10 Gbit/s: 100 maal meer als waar wij zo'n 12 jaar geleden mee begonnen. Door deze upgrade kan onze servercapaciteit nog beter worden benut.

Onze Cisco Nexus coreswitches zijn het hart van ons netwerk. Deze switches nemen elkaar bij storingen naadloos over en hebben elk een totale capaciteit van bijna 1 Tbit/s. De 10 Gbit/s verbindingen zijn verbonden met twee geografisch gescheiden coreswitches van onze netwerkleverancier. Vanaf dat punt zijn er diverse verbindingen naar de buitenwereld.

Over de vezels van de internetverbinding (4 stuks en zo dik als een menselijke haar) zijn op onze platforms vele honderden servers bereikbaar die onze klanten in staat stellen om gezamenlijk miljoenen eindgebruikers te bereiken.

Bent u op zoek naar servercapaciteit voor een bedrijfskritische website of -applicatie? Neemt u dan gerust eens contact met ons op.