Cloud Platform

Een betrouwbaar en bewezen cloud platform zonder concessies biedt eindeloze mogelijkheden voor uw online business.

Geen concessies

Wij doen geen concessies als het gaat om een platform waarop onze producten draaien. Ons Cloud Platform is dan ook gebaseerd op de beste combinatie van hardware en software die op de markt te verkrijgen is en elk onderdeel hiervan is volledig redundant uitgevoerd. De hoge investeringen die dit met zich mee brengt hebben wij al voor u gedaan, wij zijn er immers voor om uw zorgen uit handen te nemen.

Enterprise opslag

Uw data is het belangrijkste wat u bij ons plaatst en daar gaan wij dan ook zeer serieus mee om. Wij gebruiken alleen enterprise opslag met een grote hoeveelheid snelle SAS schijven die gebruik maken van een flash cache en intelligente RAID levels.

Enterprise opslag is kostbaar en door veel partijen wordt er op bespaard met goedkopere zelfbouwoplossingen. Wij hebben er bewust voor gekozen niet te besparen op zo'n essentieel onderdeel. De enterprise opslagsystemen die wij gebruiken zijn van de marktleiders op dit gebied, worden wereldwijd toegepast door duizenden bedrijven in alle denkbare configuraties en hebben zich mede daardoor in de praktijk al ruimschoots bewezen als stabiele en veilige systemen. Elk onderdeel van het systeem is uitvoerig getest en volledig redundant uitgevoerd.

Blade servers

Wij maken gebruik van blade servers omdat ze een hogere beschikbaarheid leveren dan traditionele servers en ook nog eens efficiënter omgaan met energieverbruik. Onze blade servers zijn uitgerust met veel processorkracht om snelheid te kunnen blijven garanderen en grote pieken op te vangen. Zo leveren wij bij ons Cloud Server product tot wel 16 CPU cores, ver boven wat gebruikelijk is.

Bewezen resultaten

Bij andere partijen zult u vaak een zogenaamde uptime garantie vinden. Als u de kleine letters leest stelt dit echter niet zo veel voor, meestal krijgt u alleen een deel van de waarde van het product terug als de garantie niet gehaald wordt.

Onze SLA producten vergoeden het volledige maandbedrag als de garantie niet gehaald wordt. Wij geloven daarnaast meer in bewezen resultaten en een werkwijze die er alles aan doet om downtime te voorkomen dan garanties die soms weinig voorstellen. Mocht er ondanks alle inspanningen toch een storing optreden dan is het belangrijkste dat het zo snel mogelijk opgelost wordt en er direct verbeteringen worden toegepast. Die garantie heeft u bij ons en wij zijn trots op de behaalde resultaten door deze werkwijze. Zo hadden wij vorig jaar een uptime van 100% op ons Cloud Platform.

Faciliteiten

Een datacenter en een wereldwijd netwerk beheren is een andere tak van sport die wij graag overlaten aan partijen die zich hier helemaal in gespecialiseerd hebben zodat wij ons weer helemaal kunnen richten op onze eigen diensten. Hierbij hebben we gekozen voor een aantal partijen aan wie wij strikte eisen stellen.

Datacenter

Wij maken gebruik van datacenters in Amsterdam en Ede. Deze datacenters beschikken over de meest moderne faciliteiten op het gebied van koeling, beveiliging en brandpreventie. Ze zijn minimaal gecertificeerd met ISO 27001 en VEB beveiligingsklasse 4. Daarnaast maken ze uitsluitend gebruik van groene stroom en passen ze veel andere milieuvriendelijke maatregelen toe.

Netwerk

Wij kiezen er bewust voor om niet zelf ons verkeer te routeren. We kiezen liever voor een gespecialiseerde partij waar wij volledig op kunnen vertrouwen. Deze netwerken bestaan uit een groot aantal 10 Gbit/s verbindingen, koppelingen met de grote internet exchanges en vele transit leveranciers voor internationaal verkeer. Al onze apparatuur wordt middels redundante verbindingen aangesloten op het core-netwerk zodat er geen onderbreking is bij het uitvallen van een switch of router.

Doordat wij aangesloten zijn bij RIPE beschikken wij wel over eigen IP adressen. Dit stelt ons in staat om ons netwerkverkeer in geval van nood door een andere partij te laten overnemen zodat wij van niemand afhankelijk zijn. Uiteraard zijn al onze diensten ook via IPv6 beschikbaar.