Nieuws

Exonet is ISO9001, ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!

Gepubliceerd op dinsdag, 17 maart 2015 door Jesper Weiland

Exonet is ambitieus en niet snel tevreden. Dit blijkt al jaren uit de manier van werken waarin we service en kwaliteit voorop stellen en geen concessies doen als het gaat om de techniek. Na in de afgelopen twee jaar werk gemaakt te hebben van personeelsuitbreiding, een nieuwe infrastructuur en een nieuw kantoor, vonden we het tijd voor een volgende stap: ISO certificering. Met deze stap tonen we aan dat we onze zaken goed op orde hebben.

In april 2014 vonden onze eerste gesprekken met consultants van QSN plaats. In de maanden die daarop volgden is er hard gewerkt om alle benodigde maatregelen door te voeren. Meer dan 300 grote en kleine maatregelen zijn toegepast binnen onze organisatie. Van kantoorbeveiliging tot BHV-diploma's en van technische procedures tot oplevering van diensten. We zijn nog kritischer naar onze processen gaan kijken en onze documentatie en procedures zijn flink uitgebreid. We zijn er van overtuigd dat deze toevoegingen de kwaliteit zeer ten goede komen.

In december en januari zijn er uiteindelijk auditors van DNV-GL op kantoor geweest om alle processen te toetsen met de norm.

Drie maal gecertificeerd

Exonet is ISO9001, ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!Als één van de weinige hosting providers in Nederland hebben we een ISO9001 certificaat. ISO9001 gaat over algemeen kwaliteitsmanagement. U kunt daarbij denken aan het (aantoonbaar) voldoen aan alle wet- en regelgeving, maar vooral zeggen wat je doet, goed doen wat je zegt en bewijzen dat je doet wat je zegt. Een ander heel belangrijk onderdeel van ISO9001 is risicomanagement; het in kaart brengen van alle risico's en daarvoor de best mogelijke oplossingen of procedures hebben.

ISO27001 gaat over informatiebeveiliging. In de praktijk wil dat zeggen dat er binnen het hele bedrijf een managementsysteem is dat informatiebeveiliging zeker moet stellen; Fysieke beveiliging, beveiliging van onze (mobiele) apparatuur, screening van personeel en leveranciers, legitimatie door bezoekers, strikte procedures voor gevoelige data, enzovoort. NEN7510 is een uitbreiding daarop, specifiek voor de strikte normen van de gezondheidszorg.

Goed voor onze klanten

Onze klanten zijn vooral bedrijven die geheel afhankelijk zijn van online diensten. U moet in zo'n geval kunnen vertrouwen op het feit dat uw hosting provider haar zaken uitstekend op orde heeft. Meestal gaat zoiets op vertrouwen, maar met ISO certificering is het ook onafhankelijk aangetoond aan welke (lange) lijst met maatregelen uw hosting provider voldoet. Dat geeft u en uw gebruikers een vertrouwd en gerust gevoel. Bovendien is het zo dat met name ISO27001 en NEN7510 een eis kan zijn bij bepaalde klanten die u wilt gaan bedienen.

De kracht van Exonet ligt in de kwaliteit en de service die we bieden. Doordat we nu aantoonbaar aan deze strikte normen voldoen is het voor bedrijven met de strengste eisen nog makkelijker om diensten bij Exonet af te nemen en te profiteren van onze kwaliteit, snelheid, flexibiliteit en service.

We zijn er van overtuigd dat we u nóg beter van dienst kunnen zijn. Wilt u meer weten over de voordelen die onze certificering voor u heeft? Neemt u dan gerust contact met ons op.