Hosting totaaloplossingen gericht op betrouwbaarheid en service.

Nieuws

PHP 5.3 wordt niet meer ondersteund, ontwikkeling van PHP 7 begonnen

Robin Mulder

Sinds kort is PHP 5.3 end of life. Dat betekent dat wanneer er ernstige fouten of veiligheidslekken geconstateerd worden, er geen updates meer worden uitgebracht. Wij raden daarom iedereen aan die gebruik maakt van PHP 5.3 om zo spoedig mogelijk te upgraden naar een recente versie zoals PHP 5.4 of 5.5. Voor servers die gebruik maken van PHP 5.3 valt de beveiliging niet meer te garanderen.

Omdat het upgraden van PHP gevolgen kan hebben voor de werking van bepaalde applicaties of code voeren wij hier geen automatische updates voor uit. Als u weet dat de upgrade voor uw code geen gevolgen heeft dan kunt u bij ons kosteloos een upgrade aanvragen. Mocht u het niet helemaal zeker weten dan kunt u de migratie documentatie van PHP raadplegen of contact met ons opnemen zodat wij u gericht kunnen adviseren.

Volgende versie

De volgende versie van PHP is PHP 5.6, de verwachting is dat die binnen enkele weken zal worden uitgebracht. In PHP 5.6 zitten geen grote wijzigingen voor bestaande code. Als u code al goed functioneert in PHP 5.5 is de kans groot dat dit ook het geval zal zijn in PHP 5.6.

Onlangs is bepaald dat de versie daarna PHP 7 wordt. Waar is PHP 6 gebleven zult u zich wellicht afvragen? Tijdens de ontwikkeling van PHP 6 is besloten om deze te hernoemen naar PHP 5.3, inmiddels waren er echter al allerlei artikelen geschreven over PHP 6 en zijn er zelfs honderden boeken uitgegeven met PHP 6 in de titel. Om verwarring te voorkomen is bepaald dat ze PHP 6 overslaan en de volgende versie PHP 7 noemen.

In PHP 7 worden een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. Onder andere de interne API wordt deels herschreven om de prestaties te verbeteren. De eerste testen daarvan zijn veelbelovend. Zo is er getest met een aantal Wordpress applicaties en is de snelheid nu al 20 tot 30% verbeterd, alleen door PHP 7 te gebruiken. De ontwikkeling is echter nog lang niet klaar en er zullen waarschijnlijk nog verdere optimalisaties volgen.


Uitgelicht

  1. Optimalisaties omtrent SSL-certificaten
  2. Support tokens
  3. Uitfaseren TLS versie 1.0

We zijn bij Exonet weer op zoek naar een goede Support Engineer! We zoeken iemand met goede communicatieve vaardigh… https://t.co/wfIxD21afM

Naar aanleiding van de nieuwe beveiligingslekken in Intel processoren zullen wij spoedonderhoud uitvoeren op al onz… https://t.co/DUXQNi2KmV

Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Onze telefonie-leverancier werkt aan een oplossing. Uiteraard b… https://t.co/tTabu2Kez6

Twitter