Nieuws

Klaar voor de AVG!

Gepubliceerd op woensdag, 25 april 2018 door Marees Bevers

Wij hebben enorm ons best gedaan en zijn er helemaal klaar voor!

Op 25 mei, treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Deze Europese privacywet vervangt de al bestaande Wbp (wet bescherming persoonsgegevens). Uiteraard voldeden wij al aan de Wbp maar willen wij ook helemaal klaar zijn voor de AVG. Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken moeten voldoen aan deze wetgeving.

Omdat kennis en kunde een belangrijk onderdeel is van de identiteit van onze bedrijfsvoering willen we ook de kennis en kunde hierover in huis hebben. Ondanks dat we niet verplicht zijn om een functionaris gegevensbescherming te hebben, vonden we dat toch noodzakelijk zodat we onze klanten gericht kunnen adviseren over de AVG. De afgelopen maanden zijn we dus druk bezig geweest met deze verordening en hebben we ondertussen ook nog "even" de nieuwste versies van de ISO certificaten 9001 en 27001 en NEN7510 opnieuw behaald! We hebben daardoor dus de kennis op al deze gebieden in eigen huis.

Ook voor onze klanten hebben we de nodige inspanningen gedaan om voor hen het werk zoveel mogelijk te vergemakkelijken. In ons klantenportal kunt u vanaf nu een zogenaamde verwerkersovereenkomst in het Nederlands of Engels genereren. Geen moeilijk verhaal maar een eerlijke overeenkomst waarin we met elkaar afspreken dat we zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan. We gaan er vanuit dat u zich goed kunt vinden in deze overeenkomst.

Heeft u vragen over de AVG? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag!